06 273 386 86 info@daretodevelop.com Maasboulevard 140, 3011 TX Rotterdam

E-mail is niet dood

28-05-2015

Mensen klagen over de hoeveelheid aan ongewenste mails en spam in hun digitaal postvak. Dat schrikt bedrijven af om e-mailmarketing te overwegen wegens te inefficiënt. Het tegendeel is echter waar. De meeste mensen checken wekelijks hun inbox en als je dan een relevante én gewenste mail verzendt, heb je goud vast. E-mailmarketing is en blijft de meest kostenefficiënte vorm van digitale marketing. Als je het slim weet in te zetten natuurlijk.

1. Vermijd rommeladressen

E-mailmarketing is dus wel degelijk een sterke tool om conversie te genereren. Om dat te garanderen zijn er natuurlijk wel basisvereisten. Een belangrijke, maar vaak overtreden regel, is dat kwaliteit belangrijker is dan kwantiteit. Bedrijven verzamelen duizenden adressen om hun klantendatabase mee te vullen. Zo stijgt de kans op rommeladressen en dus ongeïnteresseerde klanten. Het aantal uitschrijvingen toont al snel de kwaliteit van jouw database aan. Hou deze dus nauwlettend in het oog en treur niet om ‘verloren’ klanten. Hoe minder rommeladressen hoe beter je een mail kan afstemmen op geïnteresseerde klanten.

2. Verstuur gepersonaliseerde mails

Het is belangrijk om relevante gegevens te verzamelen over de geïnteresseerde klanten. Dat kan gaan van koopgedrag tot interesses tot gezinssituatie, alles hangt af van de bedrijfssector waarbinnen je operereert. Die klantenkennis is de basis voor gepersonaliseerde mails. Aan de hand van persona’s maak je unieke mails met eigen content en een gerichte call to action. Deze one-to-one communication is de gouden route naar een imago waar je nu alleen nog maar van droomt.

3. Voldoe aan de basisvoorwaarden

Gepersonaliseerde mails zijn de key to success, maar er zijn nog basisvoorwaarden waar een succesvolle mail aan moet voldoen. De onderwerpsregel is de eerste indruk van de klant. Dat is de doorslaggevende trigger om de mail te openen. Eens geopend, moet de klant een uitgepuurde en duidelijke mail mail voor ogen krijgen. Mooie beelden, gestructureerde content en een duidelijke call to action. Die expertise laat je best over aan ervaren professionals. Zij weten het technische aspect perfect te combineren met goed ogend design.

4. Meten is nog meer weten

Maar dat is niet alles. E-mailmarketing gooit nog meer troeven in de aanbieding. Als enige medium kan het meetgegevens koppelen aan persoonsgegevens. Daardoor is het een onmiskenbare voedingsbodem om de klantendatabase te verrijken met cruciale gegevens. Je ziet onmiddellijk welke klanten je mails consumeren en welke niet. Deze informatie is de gateway naar treffende segmentatie. Die segmentatie resulteert in kwalitatief betere e-mails dito de langetermijnrelatie met klanten.

E-mail is dus verre van dood. Het is dé uitgelezen tool om aan customer relationship management te doen, twijfelende klanten over de streep te trekken en nieuwe, relevante data te vergaren. Stuur je mails dus de wijde wereld in en bekijk de resultaten.

Dare to Mail

Dare to Mail is onze e-mailmarketing tool waarmee je snel en eenvoudig je nieuwsbrieven en verzonden mails kan beheren. Met de expertise van ons team houden wij rekening met voorgaande tips en jouw wensen. Bekijk de tarieven om via Dare to Mail jouw nieuwsbrieven snel te versturen.