06 273 386 86 info@daretodevelop.com Maasboulevard 140, 3011 TX Rotterdam

Nieuwste trends webdesign

19-03-2015

Jaarlijks komen er nieuwe trends op de proppen. Zeker de artistieke sector is onderhevig aan trends en vernieuwingen. De ene keer is iets in terwijl het jaar erna het een no go is. Voor webdesigners is het belangrijk deze trends te volgen of deze helemaal aan hun laars te lappen. Je wilt natuurlijk niet iets doen wat de hele wereld ook doet. Zie hier de laatste nieuwe webdesign trends op een rijtje. Volg jij de regels of doorbreek je ze liever?

1. Font madness

Typgrafie is een raar beestje en dit jaar mogen alle regels doorbroken worden. Opvallen is de boodschap. Een combinatie van italic, bold en verschillende lettergroottes is geen taboe meer. Geschreefd en ongeschreefd vormen een grote, legale mengelmoes binnen de designwereld. Alles kan, alles mag. Alle designers mogen dit jaar dus out of the box denken en de consumenten proberen triggeren met gewaagde fonts.

2. Flat design

Dit jaar vliegt flat design in de vuilbak. Het is saai en dimensieloos. Met een simpele drop shadow voegt elke designer extra dimensie toe aan logo’s en knoppen. Zo’n schaduw creeërt meer diepte en zorgt ervoor dat flat items een knopfunctie krijgen. Ze afbeeldingen krijgen als het ware een clickable functie op zich heen. Daar kan je als bedrijf gretig gebruik van maken om door te linken naar andere pagina’s binnen de website.flat icon

 3. Long scroll

We spenderen uren op onze smartphones en zijn zodanig gewoon aan de mobiele omgeving. Webdesigners passen mobiele gewoontes nu ook toe voor desktopgebruik. Vroeger was above the fold een heilig begrip. The key information verscheen op de website zonder dat de gebruiker hoefde te scrollen. Sinds de opkomst van apps en mobiele websites hebben wij hier geen enkel probleem mee. Tegenwoordig scrollen we tot we er bij neervallen.

4. Editorial design

De typografie wordt speelser, maar ook webdesign in zijn geheel. Content wordt minder saai. De standaard grids worden verbannen en nemen plaats voor een speelser design. Verrassende positioneringen en gevarieerde uitlijningen steken de kop op.   

 5. Stock foto’s verdwijnen

Eindelijk zijn we van die peperdure stockfoto’s af. Steeds meer websites ruilen de foto’s in voor eigen fotografische elementen, video’s en infographics. Zo proberen ze persoonlijker en mensgerichter over te komen. Zonder al te veel rond te pot te draaien laat je de ware aard van jouw bedrijf zien.