06 273 386 86 info@daretodevelop.com Maasboulevard 140, 3011 TX Rotterdam

The Dare Company animatie

01-06-2015

Sinds dit jaar valt Dare to Develop onder het overkoepelende The Dare Company. Na een weloverwogen herpositionering heeft het full service reclamebureau een nieuwe structuur gekregen. Hoe alles nu in zijn werking gaat, leggen we uit met een kort en bondig animatiefilmpje.

The Dare Company is een full service reclamebureau uit Rotterdam bestaande uit 3 units. Het technische Dare to Develop, het creatieve Dare to Design en het online Dare to be Found bundelen hun krachten om de investering van de klant optimaal te laten renderen. De herpositionering lijkt veel ingewikkelder dan ze eigenlijk is en dat maken we duidelijk met een informatief animatiefilmpje. Gemaakt door wie anders dan de web techies van Dare to Develop. Onze producer bedacht het concept en verzorgde de illustraties van de video. Hij editte alle lostaande elementen tot één consistent geheel in Adobe After Effects.

De kracht van een animatiefilmpje

Een animatiefilmpje is een originele manier op complexe zaken uit te leggen. De combinatie van illustraties, bewegend beeld en geluid trekt direct de aandacht van jouw doelgroep. Aan de hand van storytelling zorg je ervoor dat ze gekluisterd blijven aan hun computerscherm. Voor ze het weten is het filmpje ten einde en zit jouw boodschap in hun hoofd. Ideaal dus om een bepaalde hoeveelheid informatie op een luchtige manier te brengen.

Zo’n filmpje kan natuurlijk ook humor bevaten of onderdeel zijn van een reclamecampagne. In de communicatiewereld zijn er enorm veel mogelijkheden weggelegd voor animatie. Dare to Develop hoopt in de toekomst zijn creatief ei kwijt te kunnen in nieuwe en sterke animatiefilmpjes.